صفحه نخست    بلاگ    ۱۴۰۰/۱۰/۱

 فشارخون بالا

فشار خون چیست ؟ آنچه در مورد فشارخون بالا نمیدانید!

 بلاگ    ۱۴۰۰/۱۰/۱  چاپ
فشار خون چیست ؟ آنچه در مورد فشارخون بالا نمیدانید!

فشار خون به مقدار فشاری گفته میشود که خون شما به دیواره رگ هایتان وارد میکند. و رگهای شما خون را از قلب شما به سایر قسمت های بدن منتقل می کنند.و مقدار این فشار در ساعات مختلف در روز مدام در حال تغییر میباشد.و هنگامی که این فشار بیش از اندازه باشد به آن فشار خون بالا میگویند.که در طول روز بر اساس فعالیت های شما تغییر می کند. هرچه سطح فشار خون شما بالاتر باشد، خطر ابتلا به سایر مشکلات سلامتی مانند بیماری قلبی، حمله قلبی و سکته بیشتر است.

پزشک شما می تواند با بررسی سطح فشار خون سیستولیک و دیاستولیک شما و مقایسه آنها با سطوح موجود در دستورالعمل های خاص، فشار خون بالا را تشخیص داده و تصمیمات درمانی را اتخاذ کند.

برخی از متخصصان مراقبت های بهداشتی در صورتی که فشار خون بیماران به طور مداوم 90/140 میلی متر جیوه یا بالاتر باشد، آن را فشار خون بالا تشخیص می دهند.



علائم و نشانه های پر فشاری چیست؟


فشار خون بالا معمولاً هیچ علامت یا علامت هشدار دهنده ای ندارد و بسیاری از مردم نمی دانند که به آن مبتلا هستند. و با اندازه گیری فشار خون از آن مطلع میشوند.

چه عواملی منجر به فشار خون بالا میشود؟

فشار خون بالا معمولاً با گذشت زمان ایجاد می شود. که می تواند به دلیل انتخاب های ناسالم سبک زندگی مانند عدم فعالیت بدنی کافی و منظم اتفاق بیفتد. برخی از شرایط سلامتی مانند دیابت و چاقی نیز می توانند خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش دهند. فشار خون بالا در دوران بارداری نیز امکان دارد رخ دهد.

فشار خون بالا چه مشکلاتی ایجاد می کند؟


فشار خون بالا می تواند به طرق مختلف به سلامت شما آسیب برساند. و به اندام های مهمی مانند قلب، مغز، کلیه ها و چشم ها آسیب جدی وارد کند.

خبر خوب این است که در بیشتر موارد، می توانید فشار خون خود را مدیریت کنید تا خطر ابتلا به مشکلات جدی سلامتی را کاهش دهید.



سکته قلبی و بیماری قلبی

فشار خون بالا می‌تواند به شریان‌های شما آسیب بزند، زیرا باعث کاهش کشیده شدن آن‌ها می‌شود، و جریان خون و اکسیژن را به قلب کاهش می‌دهد که منجر به بیماری های قلبی می‌شود. علاوه بر این، کاهش جریان خون به قلب می تواند باعث موارد زیر شود:

حمله قلبی، زمانی اتفاق می‌افتد که جریان خون به قلب شما مسدود شده و عضله قلب بدون اکسیژن کافی شروع به مردن می‌کند. هرچه جریان خون بیشتر مسدود شود، آسیب بیشتری به قلب وارد می شود.
نارسایی قلبی، وضعیتی که به این معنی است که قلب شما نمی تواند خون و اکسیژن کافی را به اندام های دیگر پمپ کند.

سکته مغزی و مشکلات مغزی

فشار خون بالا می تواند باعث ترکیدن یا مسدود شدن شریان هایی شود که خون و اکسیژن را به مغز می رسانند و باعث سکته می شود. سلول های مغز در طول سکته مغزی می میرند زیرا اکسیژن کافی دریافت نمی کنند. سکته مغزی می تواند باعث ناتوانی های جدی در گفتار، حرکت و سایر فعالیت های اساسی شود و میتواند کشنده باشد.

همچنین داشتن فشار خون بالا، به ویژه در میانسالی، با عملکرد شناختی ضعیف تر و زوال عقل در سنین بالاتر مرتبط است. 



چگونه متوجه شوم که پر فشاری  دارم؟

تنها یک راه برای تشخیص فشار خون بالا وجود دارد: از پزشک یا سایر متخصصان بهداشت بخواهید که فشار خون را اندازه گیری کنند. اندازه گیری فشار خون شما سریع و بدون درد است.

همچنین با تیم مراقبت های بهداشتی خود در مورد اندازه گیری منظم فشار خون خود در خانه صحبت کنید.

فشار خون بالا "قاتل خاموش" نیز نامیده می شود زیرا معمولاً هیچ علامت یا علامت هشدار دهنده ای ندارد و بسیاری از مردم نمی دانند که به آن مبتلا هستند.

چه افراد بیشتر در معرض پرفشاری خون هستند؟

افزایش فشار خون در بین افراد بالاتر از 45 سال متداول است. در این بین سهم مردان بیش از زنان است. این آمار در افراد بالای 65 سال به عکس است به نحوی که زنان بیشتر تحت تاثیر پرفشاری خون قرار می گیرند.

داشتن سابقه خانوادگی از عوامل افزاینده ریسک ابتلا به فشار خون بالا است. همچنین نژاد نیز در افزایش ریسک ابتلا به این بیماری موثر است؛ چنانکه فشار خون بالا و عوارض ناشی از آن در سیاه پوستان بیشتر مشاهده شده است. همچنین حدود 60% از افراد دیابتیک شرایط پر فشاری خون را تجربه کرده اند. آمارها حاکی از آن است که از هر 5 فرد مبتلا به پر فشاری خون،1 نفر از ابتلا به این بیماری آگاه نیست. که این مهم، از عمده ترین ریسک فاکتورهای حمله قلبی و سکته مغزی است. عدم درمان مناسب برای فشار خون بالا می تواند منجر به ایجاد آسیب های قلبی، مغزی، کلیوی، ریوی و اختلال در گردش خون بدون هیچ علامت خاصی شود .

برای پیشگیری یا مدیریت فشار خون بالا، چه کاری می توانم انجام دهم؟

بسیاری از افراد مبتلا به فشار خون بالا می توانند با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی، فشار خون خود را به محدوده سالم کاهش دهند یا مقدار آن را در محدوده سالم نگه دارند. 

حداقل 150 دقیقه فعالیت بدنی در هفته (حدود 30 دقیقه در روز، 5 روز در هفته)
ترک سیگار
داشتن یک رژیم غذایی سالم، از جمله محدود کردن نمک و الکل
حفظ وزن سالم
مدیریت استرس
در مورد راه های کنترل و پیشگیری از فشار خون بالا بیشتر بدانید.

علاوه بر ایجاد تغییرات مثبت در شیوه زندگی، برخی از افراد مبتلا به فشار خون بالا باید برای مدیریت فشار خون خود دارو مصرف کنند. درباره داروهای فشار خون بالا بیشتر بدانید.

با انجام اقداماتی برای کاهش فشار خون، می توانید از خود در برابر بیماری های قلبی و سکته، که گاهی اوقات بیماری قلبی عروقی نیز نامیده می شود، محافظت کنید.

منبع: cdc.gov

برچسب ها:  فشارخون  پرفشاری