علائم بی خوابی طولانی مدت ممکن است منجر به اختلال در عملکرد شناختی در سن بازنشستگی شود.
مطالعه سلامت هلسینکی دانشگاه هلسینکی ایجاد علائم بی خوابی در میانسالی و تأثیر آنها بر حافظه، ظرفیت یادگیری و تمرکز پس از بازنشستگی را ارزیابی کرد. دوره پیگیری 15 تا 17 سال بود.
بر اساس این مطالعه، علائم طولانی مدت بی خوابی و بعداً عملکرد شناختی ضعیف تر ارتباط واضحی دارند.
Antti Etholén، محقق دکترا، در تشریح نتایج این مطالعه میگوید: «یافتهها نشان میدهد که علائم شدید بیخوابی با عملکرد شناختی بدتر در میان افرادی که مستمری قانونی دریافت میکردند مرتبط است.
این مطالعه همچنین نشان داد که وقتی علائم بی خوابی طولانی تر شود، اختلالات حافظه، مشکلات توانایی یادگیری و مشکلات توجه بدتر می شود. این تحقیق در مجله Aging and Health منتشر شد.
سعی کنید در میانسالی خوب بخوابید
تحقیقات قبلی نشان داده است که تعدادی مکانیسم وجود دارد که می تواند توضیح دهد که چگونه خواب می تواند بر عملکرد شناختی تأثیر بگذارد. چیزی که مطالعه اخیر منتشر شده را استثنایی می کند، دوره طولانی پیگیری علائم بی خوابی است.
از جمله، این مطالعه نشان داد که اگر علائم بی خوابی در طول سال ها کاهش یابد، عملکرد شناختی نیز در سن بازنشستگی در مقایسه با مشکلات باقی مانده بهتر است.
به گفته محققان، علائم طولانی مدت بی خوابی را باید عوامل خطر برای عملکرد شناختی ضعیف در نظر گرفت.
پروفسور Tea Lallukka میگوید: «بر اساس یافتههای ما، مداخله زودهنگام برای مقابله با علائم بیخوابی یا اقداماتی با هدف بهبود کیفیت خواب قابل توجیه است.
راه های زیادی برای بهبود کیفیت خواب وجود دارد که از جمله آنها می توان به منظم بودن ریتم خواب، دما و روشنایی مناسب محیط خواب و زمان بندی بهینه ورزش، مصرف قهوه و غذا خوردن اشاره کرد.
با این حال، لالوکا معتقد است که مطالعات مداخله ای هنوز برای تعیین اثرات اقدامات در حمایت از خواب خوب مورد نیاز است.
لالوکا میگوید: «در مطالعات بعدی، جالب است که به عنوان مثال، آیا درمان بیخوابی میتواند پیشرفت اختلالات حافظه را نیز کند کند، روشن شود. او خاطرنشان می کند که فقط علائم حافظه خود گزارش شده را می توان در مطالعه حاضر در نظر گرفت.