اولین مطالعه بزرگ برای بررسی مصرف لبنیات و خطر ابتلا به سرطان در بزرگسالان چینی نشان داد که مصرف بیشتر با افزایش خطر ابتلا به سرطان کبد و سرطان سینه زنان مرتبط است.
شواهد کلی تا به امروز در مورد اینکه آیا خوردن محصولات لبنی بر خطر ابتلا به سرطان تأثیر می گذارد یا خیر، ثابت نبوده است. مطالعات بر روی جمعیت های غربی نشان می دهد که محصولات لبنی ممکن است با خطر کمتر سرطان روده بزرگ و خطر بالاتر سرطان پروستات مرتبط باشد، اما هیچ ارتباط واضحی برای سرطان سینه یا سایر انواع سرطان پیدا نکرده است.[1] با این حال، این نتایج ممکن است برای جمعیت های غیر غربی یکسان نباشد، جایی که مقدار و نوع مصرف لبنیات و توانایی متابولیسم محصولات لبنی بسیار متفاوت است.
به عنوان مثال، در چین مصرف بسیار کمی پنیر و کره وجود دارد و مصرف شیر و ماست نیز به مراتب کمتر از جمعیت غربی است. علاوه بر این، بیشتر بزرگسالان چینی به دلیل کمبود لاکتاز، آنزیم کلیدی برای تجزیه لاکتوز قند شیر، نمی توانند محصولات لبنی را به درستی متابولیزه کنند.
برای تعیین اینکه آیا محصولات لبنی تاثیر متفاوتی بر خطر سرطان در چینی ها دارد، محققان از بهداشت جمعیت آکسفورد، دانشگاه پکن، و آکادمی علوم پزشکی چین، پکن، امروز نتایج یک مطالعه جدید در مقیاس بزرگ را در BMC Medicine منتشر کردند. این داده ها را از بیش از 510000 شرکت کننده در مطالعه بانک زیستی چین Kadoorie جمع آوری کرد.
شرکت کنندگان (59٪ زن، 41٪ مرد)، که از ده منطقه جغرافیایی متنوع در سراسر چین آمده بودند و بین سال های 2004 تا 2008 به مطالعه پیوستند، سابقه قبلی سرطان نداشتند. هنگام استخدام، هر شرکتکننده (سنین 30 تا 79 سال) پرسشنامهای را درباره میزان دفعات مصرف محصولات غذایی مختلف، از جمله محصولات لبنی، تکمیل کرد. محققان شرکت کنندگان را در سه گروه دسته بندی کردند: مصرف کنندگان لبنیات معمولی (حداقل یک بار در هفته)، مصرف کنندگان ماهانه لبنیات، و افرادی که هرگز یا به ندرت لبنیات مصرف نمی کردند (غیر مصرف کننده)
شرکتکنندگان بهطور متوسط حدود 11 سال پیگیری شدند و محققان از دادههای ثبت ملی سرطان و مرگ و همچنین سوابق بیمه سلامت برای شناسایی تشخیصهای جدید سرطان استفاده کردند. هر دو رویداد کشنده و غیر کشنده گنجانده شدند. تجزیه و تحلیل دادهها طیفی از عوامل دیگر را که میتوانند بر خطر سرطان تأثیر بگذارند، شامل سن، جنس، منطقه، سابقه خانوادگی سرطان، وضعیت اجتماعی-اقتصادی (مانند تحصیلات و درآمد)، عوامل سبک زندگی (مثلاً مصرف الکل، سیگار کشیدن، جسمانی) در نظر گرفت. فعالیت، مصرف سویا و مصرف میوه تازه)، شاخص توده بدن، عفونت مزمن ویروس هپاتیت B (برای سرطان کبد)، و عوامل تولید مثل زنان (برای سرطان سینه)
Healthline