صفحه نخست    بلاگ    ۱۴۰۱/۲/۲۷

ورزش شدید در حین رژیم ممکن است میل به غذاهای پرچرب را کاهش دهد

 بلاگ    ۱۴۰۱/۲/۲۷  چاپ
ورزش شدید در حین رژیم ممکن است میل به غذاهای پرچرب را کاهش دهد

موش هایی که رژیم غذایی 30 روزه داشتند و به شدت ورزش می کردند، در برابر نشانه هایی برای دریافت گلوله های غذایی مورد علاقه و پرچرب مقاومت کردند.

این آزمایش برای ارزیابی مقاومت در برابر پدیده موسوم به "انکوباسیون ولع" طراحی شد، که زمانی است که هر چه مدت طولانی‌تری از یک ماده مورد نظر رد شود، نادیده گرفتن سیگنال‌های مربوط به آن سخت‌تر می‌شود. یافته‌ها نشان می‌دهد که ورزش میزان سختی کار موش‌ها را برای نشانه‌های مرتبط با گلوله‌ها تعدیل می‌کند، که نشان می‌دهد چقدر هوس می‌کنند.

به گفته تراویس براون، فیزیولوژیست دانشگاه ایالتی واشنگتن، در حالی که تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، این مطالعه ممکن است نشان دهد که ورزش می تواند در مورد برخی غذاها محدودیت ایجاد کند.

براون، نویسنده مسئول این مطالعه که در مجله منتشر شد، گفت: «یک بخش واقعاً مهم در حفظ یک رژیم غذایی داشتن مقداری قدرت مغز است - توانایی گفتن «نه، ممکن است هوس آن را داشته باشم، اما خودداری می‌کنم». مجله چاقی "ورزش نه تنها از نظر جسمی برای کاهش وزن مفید است، بلکه از نظر ذهنی نیز برای کنترل میل به غذاهای ناسالم مفید است."

در این آزمایش، براون و همکارانش از دانشگاه WSU و دانشگاه وایومینگ، 28 موش را با اهرمی تمرین کردند که وقتی فشار داده می‌شد، چراغ را روشن می‌کرد و قبل از توزیع یک گلوله پرچرب، صدایی ایجاد می‌کرد. پس از دوره آموزشی، آنها آزمایش کردند تا ببینند موش ها چند بار اهرم را فشار می دهند تا نشانه نور و تن را دریافت کنند.



سپس محققان موش‌ها را به دو گروه تقسیم کردند: یکی تحت رژیم دویدن با شدت بالا روی تردمیل قرار گرفت. دیگری خارج از فعالیت منظم خود ورزش اضافی نداشتند. هر دو دسته از موش‌ها به مدت 30 روز از دسترسی به گلوله‌های پرچرب محروم شدند. در پایان آن دوره، محققان به موش‌ها اجازه دسترسی به اهرم‌هایی دادند که بار دیگر گلوله‌ها را توزیع می‌کردند، اما این بار وقتی اهرم‌ها فشار داده شدند، آنها فقط نشانه نور و تن را نشان دادند. حیواناتی که ورزش نمی کردند به طور قابل توجهی بیشتر از موش هایی که ورزش کرده بودند اهرم ها را فشار دادند، که نشان می دهد ورزش میل به گلوله ها را کاهش می دهد.

در مطالعات آتی، تیم تحقیقاتی قصد دارد تأثیر سطوح مختلف ورزش را بر این نوع ولع و همچنین چگونگی عملکرد دقیق ورزش در مغز برای مهار میل به غذاهای ناسالم را بررسی کند.

در حالی که این مطالعه جدید است، براون گفت که بر اساس کار جف گریم در دانشگاه وسترن واشنگتن است که رهبری تیمی را بر عهده داشت که برای اولین بار اصطلاح «انکوباسیون ولع» را تعریف کرد و راه‌های دیگری را برای براندازی آن مطالعه کرد. براون همچنین به تحقیقات مرلین کارول سانتی در دانشگاه مینه‌سوتا اشاره کرد که نشان می‌دهد ورزش می‌تواند میل به کوکائین را کاهش دهد.

این که آیا غذا می تواند مانند مواد مخدر اعتیادآور باشد، هنوز یک سوال تحقیقاتی حل نشده است. به نظر نمی رسد همه غذاها اثر اعتیادآور داشته باشند. همانطور که براون اشاره کرد، "هیچ کس کلم بروکلی نمی خورد." با این حال، به نظر می رسد که مردم به نشانه هایی مانند تبلیغات فست فود، تشویق آنها به خوردن غذاهای پرچرب یا قند پاسخ می دهند، و مقاومت در برابر این نشانه ها ممکن است هر چه طولانی تر رژیم بگیرند دشوارتر باشد.

براون گفت که توانایی نادیده گرفتن این سیگنال ها ممکن است راه دیگری باشد که ورزش باعث بهبود سلامتی می شود.

«ورزش از جنبه‌های مختلف مفید است: به بیماری‌های قلبی، چاقی و دیابت کمک می‌کند. همچنین ممکن است به توانایی اجتناب از برخی از این غذاهای ناسازگار کمک کند. ما همیشه به دنبال این قرص جادویی هستیم و ورزش با تمام این فواید در مقابل ماست.

Halza