اندازه فونت:  کوچک    متوسط    بزرگ  چاپ کنید
چاقی وراثتی
چاقی دوران کودکی با رژیم غذایی ناسالم مادر قبل از بارداری مرتبط است
 بلاگ    ۱۴۰۰/۱۱/۱۱
چاقی دوران کودکی با رژیم غذایی ناسالم مادر قبل از بارداری مرتبط است

تحقیقات جدید به رهبری دانشگاه ساوتهمپتون نشان می دهد که حمایت از زنان برای داشتن یک رژیم غذایی سالم قبل از بارداری می تواند خطر چاقی را برای فرزندانشان کاهش دهد.

نرخ چاقی کودکان در سراسر جهان در حال افزایش است. در بریتانیا، نزدیک به یک چهارم کودکان زیر پنج سال دارای اضافه وزن یا چاق هستند. این میزان تا زمانی که بچه ها مدرسه راهنمایی را شروع می کنند به بیش از یک سوم افزایش می یابد.

کودکانی که چاق هستند به احتمال زیاد بزرگسالان چاقی خواهند شد و عواقب طولانی مدتی برای سلامتی آنها خواهد داشت. رژیم غذایی ناسالم عامل مهمی است که در این امر نقش دارد.

تحقیقات جدید به رهبری دکتر سارا کروزیر، دانشیار اپیدمیولوژی آماری در دانشگاه ساوتهمپتون، نشان داده است که اگر مادرشان رژیم غذایی نامناسبی در دوران بارداری و قبل از بارداری داشته باشد، کودکان هشت یا نه ساله بیشتر در معرض چاقی قرار دارند. این تحقیق این زمان‌ها را به عنوان زمان‌های بحرانی شناسایی می‌کند که در آن ابتکارات برای کاهش چاقی کودکان ممکن است مؤثرتر باشد.



تحلیل بلند مدت

محققان داده‌های مربوط به رژیم غذایی ۲۹۶۳ جفت مادر و کودک را که بخشی از نظرسنجی زنان ساوتهمپتون بریتانیا بودند، تجزیه و تحلیل کردند یک مطالعه طولانی‌مدت که سلامت مادران و فرزندانشان را ردیابی می‌کند. زنان قبل از بارداری و زمانی که برای اولین بار به بچه دار شدن فکر می کردند به آن پیوستند.

به عنوان بخشی از این نظرسنجی، با زنان مصاحبه شد و از پاسخ‌های آنها برای پر کردن پرسشنامه‌هایی در مورد رژیم غذایی خود و فرزندشان استفاده شد. محققان در مورد رژیم غذایی مادر قبل از باردار شدن و در هفته های 11 و 34 بارداری سوال کردند. آنها همچنین در مورد آنچه که کودک در شش ماهگی، یک سالگی، سه سالگی، شش تا هفت سالگی و هشت تا نه سالگی می خورد، پرسیدند.

اطلاعات غذایی جمع‌آوری‌شده برای دادن امتیاز کیفیت ترکیبی به هر جفت مادر-کودک استفاده شد. آنها از این نمرات برای تقسیم آنها به پنج گروه استفاده کردند: ضعیف، ضعیف-متوسط، متوسط، متوسط-بهتر و بهترین.

اثرات بلند مدت

مادرانی که قبل از بارداری جوان‌تر بودند، مدارک تحصیلی کمتری کسب کرده بودند، سیگار می‌کشیدند و شاخص توده بدنی (BMI) بالاتری داشتند، در گروه رژیم غذایی بدتری با فرزندشان قرار داشتند.

زمانی که کودکان هشت تا نه ساله بودند، محققان میزان بافت چربی بدن آنها را با استفاده از اسکن جذب سنجی اشعه ایکس با انرژی دوگانه (DXA) ارزیابی کردند. آنها همچنین BMI کودک را محاسبه کردند و این را با توجه به سن و جنس آنها تنظیم کردند.

نتایج که در مجله بین المللی چاقی منتشر شد، نشان داد که اگر یک جفت مادر-کودک در گروه رژیم غذایی با کیفیت پایین تری قرار داشته باشند، این با داشتن درصد چربی بدن و BMI کودک در سن هشت یا نه سالگی همراه است.

دکتر کروزیر، دانشیار اپیدمیولوژی آماری در دانشگاه ساوتهمپتون، گفت: «چاقی دوران کودکی یک مسئله مهم و رو به رشد در بریتانیا است که باعث مشکلات سلامتی طولانی‌مدت می‌شود که تا بزرگسالی ادامه می‌یابد. این تحقیق اهمیت مداخله در اولین مرحله ممکن در زندگی کودک، در بارداری یا حتی قبل از لقاح را نشان می دهد تا ما را قادر به مقابله با آن کنیم.

MedToday