آلودگی هوا به عنوان انتشار آلاینده هایی در اتمسفر است که برای سلامت انسان و محیط زیست به طور کلی مضر است. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، آلودگی هوا سالانه باعث مرگ هفت میلیون نفر در سراسر جهان می شود. از هر ده نفر 9 نفر هوای فراتر از سطح دستورالعمل های آلودگی سازمان بهداشت جهانی را تنفس می کنند، در حالی که در کشورهای با درآمد پایین و متوسط، بدترین وضعیت هوا وجود دارد.
افرادی که در معرض آلودگی هوا هستند از مشکلات سلامتی مختلفی رنج می برند. بیماری هایی مانند ذات الریه یا برونشیت نمونه هایی از پیامدهای کوتاه مدت هستند. سوزش بینی، گلو، چشم ها یا پوست و همچنین سردرد، سرگیجه و حالت تهوع همگی از علائم آلودگی هوا هستند. پیامدهای درازمدت آلودگی هوا می تواند برای سال ها یا حتی مادام العمر ادامه یابد. آنها حتی می توانند منجر به مرگ یک فرد شوند.
خوشبختانه، یک محقق دانشگاه دلاور با افزایش مصرف منظم سبزیجاتی مانند کرفس، هویج، جعفری و جعفری، راهبردی را برای کاهش تأثیر آلودگی هوا بر بدن ما شناسایی کرده است.
جائه کیوم کیم، استادیار بهداشت رفتاری و تغذیه، بررسی کرد که چگونه سبزیجات بادام از بدن در برابر تجمع آکرولئین محافظت میکنند، ماده تحریککننده ریهها و پوست با بوی نامطبوع قوی که در دود سیگار و اگزوز خودروها به وفور یافت میشود. مقاله منتشر شده در مجله بیوشیمی تغذیه.
کیم و همکارانش بررسی کردند که چگونه سبزیجات بادام که سرشار از مواد مغذی گیاهی هستند، سمیت ناشی از آکرولئین را از طریق یک سری آزمایش کاهش دادند. این یافته ها نشان داد که چگونه استرس اکسیداتیو ناشی از آکرولئین ممکن است کاهش یابد و پیامدهای آن به حداقل برسد.
ترابلسی گفت: «تحقیقات کیم نشان داد که سبزیجات از طریق افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی از سم زدایی حمایت می کنند. نتایج حاکی از آن است که سبزیجات بادام ممکن است از آسیبها و التهاب ناشی از آکرولئین محافظت کنند، زیرا در کبد، سبزیجات تبدیل آکرولئین را به اسید محلول در آب برای دفع بدن افزایش میدهند.
گام بعدی تعیین مقدار دوز معقول برای انسان بود. با نگاه به آینده، کیم قصد دارد آزمایشات مداخله انسانی را ادغام کند.
کیم گفت: «وقتی ما این مقدار را محاسبه کردیم، تعیین کردیم که مقدار کالری واقعی روزانه سبزیجات سنبله برای انسان تقریباً 1 و 1/3 فنجان در روز است. "برای مشاهده تفاوت نیازی به مصرف زیاد نیست و این مقدار در زندگی روزمره قابل دستیابی است."
کیم و تیمش بر اجرای تغییرات رفتاری در رژیم غذایی به عنوان راه حلی برای مبارزه با تجمع مواد سمی ناشی از هوا تاکید می کنند.
HealthToday